Ką rinktis, pradėjus sportuoti?

Neseniai pradėjote sportuoti ir norite maksimaliai padidinti savo sportinius rezultatus ir paspartinti kelią link norimos formos? Nors subalansuota mityba ir reguliarios treniruotės yra viso to pagrindas, sporto papildai gali suteikti papildomos naudos siekiant jūsų tikslų.

Akivaizdu, kad kiekvienas atvejis yra individualus, tačiau norime pasidalinti informacija apie tris pagrindinius papildus, kuriuos pradedantieji gali įtraukti į savo kasdienį racioną.

Baltymų milteliai (proteinas):

Baltymai yra raumenų audinio statybinė medžiaga ir būtini raumenų atsistatymui ir augimui. Baltymų milteliai yra patogus vartoti ir lengvai virškinamas maisto produktas, galintis nesunkiai padidinti kasdienį suvartojamų baltymų kiekį. Rekomenduojame rinktis aukštos kokybės išrūgų arba augalinės kilmės baltymų miltelius, kad palaikytumėte raumenų atsistatymą po treniruočių ir skatintumėte liesos raumeninės masės vystymąsi. Proteinas gali būti vartojamas kaip kokteilis iškart po treniruotės arba tiesiog pridedamas prie/tarp valgių bet kuriuo dienos metu.

Patarimas: aukštos kokybės proteinai būna išties skanūs, tad mintis apie puikaus skonio baltyminio kokteilio išgėrimą po treniruotės gali pridėti net ir papildomos motyvacijos sportuoti! 😀

Proteinas mūsų asortimente: https://sixpack.lt/kategorija/baltymai-proteinas/

Kreatino monohidratas:

Jei jūsų tikslas – didesnė jėga ir raumeninė masė, tikėtina, kad jau teko girdėti apie vieną populiariausių papildų sportuojantiems – kreatino monohidratą. Kreatinas yra vienas iš plačiausiai ištirtų ir veiksmingiausių papildų, didinančių fizinį pajėgumą. Jis padeda padidinti adenozino trifosfato (ATP), pirminio organizmo energijos šaltinio, skirto intensyviai veiklai, prieinamumą. Pradedantiesiems kreatino monohidrato įtraukimas į savo kasdienį racioną gali padėti padidinti fizinį pajėgumą intensyvių treniruočių metu ir greičiau padidinti raumenų jėgą.

Patarimas: prieš pradedant vartoti kreatiną, pasikonsultuokite dėl reikiamo suvartoti kiekio, vartojimo laiko ir derinimo su kitais papildais/maisto produktais. Tinkamai vartojamas kreatinas gali ganėtinai greitai „įrodyti”, kodėl tai yra vienas populiariausių papildų rinkoje.

Kreatinas mūsų asortimente: https://sixpack.lt/kategorija/kreatinas/

Omega-3 riebalų rūgštys:

Omega-3 riebalų rūgštys, ypač EPA ir DHR, turi daug naudos sveikatai, įskaitant uždegimų mažinimą, širdies ir kraujagyslių sveikatos palaikymą bei sąnarių funkcijų gerinimą. Reguliarus fizinis krūvis gali padidinti šių nepakeičiamų riebalų rūgščių poreikį, todėl pradedantiesiems gali būti naudingi omega-3 papildai. Jie gali padėti atsistatyti po treniruočių, palaikyti bendrą savijautą ir palaikyti normalią širdies veiklą.

Patarimas: Kadangi skirtingi gamintojai gamina skirtingo dydžio kapsules, vartojant omega-3 reikėtų atkreipti dėmesį, koks kiekis EPA ir DHR yra vienoje kapsulėje. Siekiant teigiamo efekto iš šio papildo, per parą reikėtų suvartoti bent 250mg EPA iR DHR, o toks kiekis vieno gamintojo produkte gali būti gaunamas per 2 kapsules, o kito gamintojo – per 4 kapsules. Tad skaitykite etiketes. 🙂

Omega-3 mūsų asortimente: https://sixpack.lt/kategorija/zuvu-taukai/

Atminkite, kad nors sporto papildai gali papildyti jūsų treniruotes, jie neturėtų pakeisti subalansuotos mitybos. Skirkite dėmesį įvairaus maisto vartojimui, įskaitant  baltymus, pilno grūdo produktus, vaisius ir daržoves, kad aprūpintumėte savo organizmą būtiniausiais vitaminais, mineralais ir makroelementais. Drąsiai kreipkitės į specialistus ir konsultuokitės, kad būtumėte įsitikinęs(-usi), kad išsirinkti papildai atitinka konkrečiai jūsų poreikius ir esamą sveikatos būklę. Kaip ir visur gyvenime, taip ir papildų vartojime nėra vienos idealios formulės, tinkančios visiems. 🙂

Sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *